Täydellinen häntämutka

Pitkällisen harkinnan lopputuloksena löysin joulukuun alussa itseni tilanteesta, jossa olin hankkimassa perheeseemme lemmikkieläintä. Olisitko uskonut? Jep -  en minäkään! 

Keskustelut, joiden myötä alun aikomus muuttui todelliseksi koiran omistajuudeksi eivät olleet perheessämme kaikilta osin kovin mairittelevia. Vanhimmat lapset syyttivät kohtisuoraan pienempien suosimisesta, sillä he eivät olleet kaikesta kinuamisestaan huolimatta koskaan saaneet lupaa ottaa kotiimme minkään sortin lemmikkieläintä. Päätös ei kuitenkaan sinetöitynyt pikkutyttöjen kinuamisella. 

Kun rotuvalinta oli selvä, valioyksilö löytynyt ja kasvattajan todennut meidät kelvollisiksi hänen koiransa uudeksi perheeksi, sai mustavalkoinen Nero meiltä kodin. Alun kaaosviikkojen saatua hieman rytmiä oli koiran ensimmäisen rokotuksen vuoro. Hämmästykseni oli suuri, kun eläinlääkäri totesi tartuttuaan koiran häntään, että "tällähän on häntämutka. Harmi, näyttely- ja jalostustoiminnan voi nyt sitten unohtaa." Asia tutkittiin ja näin kävi: virheellisiä häntänikämia löytyi hännän loppupäästä jopa kaksin kappalein. Häntämutka on hylkäävä virhe tanskandogissa.

Ihmisellä on luontainen taipumus asettaa itsensä asemaan, jossa pystyy määrittelemään toisen puolesta sen, mikä kulloinkin on sopivaa, tavoiteltavaa, oikeanlaista tai väärää. Huomaathan, että näin minäkin tein koiran valinnan kanssa. Pettymykseni oli suuri, kun valioyksilönä ostamani koira osoittautui virheelliseksi. En lähtökohtaisesti ajatellut koiran myötä aloittaa mitään näyttely- tai jalostusharrastusta, mutta näiden mahdollisuuksien menettäminen harmitti vietävästi. Katsoin koiran silmiä, jotka lurppakorvien kehystäminä katsoivat minuun päin: "Sinä valitsin minut". Äärimmäinen typeryys valtasi minut katsoessani koiraani. Ei koira ollut muuttunut miksikään, se oli se sama koira edelleen. Ainoastaan ihmisen luoman rotu- ja jalostusmääritelmän mukaan se ei enää ollut edustamansa rodun valioyksilö.

Tiedätkö, Jumala ei määrittele sinua sen mukaan millainen olet ulkoisesti tai miten onnistunut elämäsi on ihmisten mittapuulla mitattuna. Jumalalle sinä kelpaat juuri sellaisena kuin olet. Hän on luonut sinut ja tuntee sinut läpikotaisin ja näkee sinut ainoastaan täydellisenä. Hän näkee, kun teet virheitä, epäonnistut ja kompuroit. Joskus makaat rähmälläsi takoen maata nyrkeilläsi ja epäilet koko Jumalan olemassaoloa. Mutta tiedätkö, Jumala ei epäile sinussa mitään eikä Hän kadu sinun olemassaoloasi eikä yhtään hetkeä sinun elämästäsi. Hän ainoastaan haluaa, että hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, eikä Hän vaadi sinua olemaan yhtään enempää kuin olet. Jos tunnet olevasi vähemmän, niin ei sekään haittaa, Hän näkee sinun tilanteesi ja haluaa silti olla sinun kanssasi. 

Kuluneen vuoden aikana olen tehnyt päätöksiä ja muutoksia elämässäni, jotka eivät varmastikaan joidenkin ihmismittareiden mukaan määriteltynä ole olleet loistokkaita saati mitenkään tavoiteltavia. Samanaikaisesti, kun elämä on lisäksi antanut myötä- ja vastamäkeä monilla eri osa-alueilla, on Jumala ollut lähellä ja pitänyt huolen tyttärestään. Hän on antanut oman rauhansa kaiken keskelle ja minulla on ollut hyvä olla.

Sama Jumala on sinun Jumalasi, eikä hylkää sinua milloinkaan. Tartu Hänen käteensä kiinni äläkä heitä irti - olet Jumalan lapsi, Kuninkaan perillinen.  Kyllä, juuri sinä - olet täydellinen <3 

Toivotan sinulle kaikkea hyvää alkavaan uuteen vuoteen 2021 ja kiitän sinua kuluneesta vuodesta. 







Kommentit

  1. Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Täyttä asiaa. Siunausta alkavaan vuoteen 2021.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matti. Toivotan sinulle ja koko perhekunnallesi siunattua vuotta 2021.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit