9.päivä Disneyland

Disneyland oli vain 10min matkan päässä yöpymispaikastamme. Söimme aamiasta Denny's dinerissa, jossa saimme myös aivan ykkösluokkaista palvelua sekä meidän makuumme hyvää kahvia.




Matka Disneylandiin meni juuri niin nopeasti kuin odottaa saattaa, mutta parkkeerauksessa vierähtikin sitten tunnin verran. P-paikkojen opasteet kierrättivät meitä (ja kaikkia muitakin)jo klo 9 liikenteessä olleita pääsisäänkäynnin vierestä kaukoparkkeihin. En tiedä olisiko sinne voinut mitenkään vaikeammin enää moista autovirtaa ohjata! Eräs typerimmistä menettelyistä/järjestelyistä, joihin törmäsimme tämän matkan aikana. Pisteenä i:n päälle oli kaikkien kierrätys parkkipaikan liikennevalojen ohi ja u-käännöksen kautta p-paikalle, johon pääportilta oli lopulta n.700m lähes suora kävelymatka. Me ja muut huvipuistoon haluavat käytimme siis ko matkaan autoillamme tunnin!

Viimein saimme automme Pumbaa parkkiin 7a ja pääsimme suuntaamaan Disneylandiin. Guest-servicen ystävällinen vanha herra suositteli ensikertalaisille huvipuistokokonaisuuden Disneyland Park-aluetta. Tähän päätinkiin olin minäkin tullut ko paikkaan netissä etukäteen tutustuttuani, mutta oli kuitenkin kivaa varmistaa asia vielä paikan päällä. Varsinainen lippujen ostaminen ja sisäänpääsy sujui mukavasti verrattuna parkkeerauksen vääntöihin. Valitettavasti olimme jälleen kerran lauantaina huvipuistossa, vaikka viimeksi Universal Studiosilla vieraillessamme olimme todenneet sen huonoksi ideaksi...




Peruspääsyliput yhteen näistä Disneylandin huvipuistoista maksoivat meiltä neljältä yhteensä 384$eli noin 300€! Jätimme ostamatta ns parkhopper korotukset lippuihimme, joiden avulla olisi päässyt kesken päivän vaihtamaan huvipuistoa niin halutessaan. Ja eikun huvittelemaan!

Siinä missä Universal Studios brassaili erikoistehosteilla huvittelukohteissa oli Disneyland Park huomattavasti perinteisemmin toteutettu. Oli vuoristorataa, "tukkijokea", veneajelua, lentokoneita ym. Mutta ympäristön toteutuksessa ja maisemoinnissa Disneyland Park veti huomattavasti pidemmän korren! Koko päivän aikana silmiini ei osunut ainoatakaan viimeistelemätöntä kohtaa tai asiaa. Pitkä miinus tuli kuitenkin kohteiden pitkistä jonotusajoista (meillä pahimmillaan 2h) ja jonotuksen perinteisyydestä Universal Studiosiin verrattuna, missä jonotusajaksikin oli järjestetty viihdettä (yleensä tv-ruuduilta). Onnistuimme käyttämään Fastpass-menettelyä pari kertaa, mikä lyhensi odotusaikaa huomattavasti. Rahastus tässä maassa osataan, sen olimme huomanneet reissun aikana. Siksi olikin suuri ihme, kun Fastpass -menettely ei maksanut enää mitään ylimääräistä!



Koko päivän oli huvipuisto tupaten täynnä väkeä, aamusta iltaan. Paikalla täytyi olla ainakin parikymmentä tuhatta ihmistä! Kiinnitimme huomiota siihen, miten paljon liikkeellä oli aikuisia pariskuntia. Toisaalta ne kohteet, joissa ehdottomasti halusimme käydä ja joihin jonotimme, eivät olleet pienille lapsille soveltuvia. Onnistuimme koko porukalla kokemaan Jungle Cruisen, Indiana Jones Adventuren, Pirates of the Caribbean, Haunted Mansion Holidayn, Slash Mountainin ja Big Thunder Mountain Railroadin.Sain hieman lohdutusta vanhentuneelle päälleni siitä, että kestin oikein hyvin kaikki nämä perinyeiset vemputtimet koko päivän ajan :) Pojat kävivät lisäksi melomassa Davy Crockett's Explorer Canoes ja ajamassa Space Mountain Ghost Galaxyn. Poikien viimeinen jonotus oli kahden tunnin mittainen, mutta parin minuutin ride Space Mountain Ghost Galaxyssa oli kuulemma ehdottomasti sen arvoinen! Fastpass-menettelyä ei tuohon kohteeseen enää silloin saanut.



Pitates of the Caribbean. Muiden huvitellessa (veneet lipuivat tästä ohi)  toiset ruokailivat laitekokonaisuuden sisään rakennetussa ravintolassa.


Haunted Mansion Holiday




Mielestäni amerikkalaiset lapset (tai ainakin ne, joita näin missään jonotustilanteessa koko matkamme aikana) osasivat ja jaksoivat JONOTTAA. Kuumassa, marisematta, nätisti omalla paikallaan. Yhtään etuiluyritystä en nähnyt, enkä siihen väkimäärän nähden montakaan itkupotkuraivaria. Ja perheet viipyivät huvipuistossa myöhään! Meidän porukan luovuttaessa 12h jälkeen jäivät muut perheet pienine lapsineen ja rattaineen vielä vaeltelemaan huvipuistossa ja odottamaan ilotulitusta. Voin vain kuvitella, mikä olisi ollut meidän perheen meininki samanlaisen ja yhtä pitkän päivän illalla, jos paikalla olisivat olleet kaikki lapset 15, 13, 10, n.4 ja 2v... Pienimmät eivät olisi kaiken keskellä malttaneet nukkua päiväunia ja 10v.ei olisi päässyt kaikkiin haluamiinsa kohteisiin ilman aikuista...Veikkaan, että jo kuuden tunnin jälkeen olisin ollut valmis lähtemään ainakin osan porukan kanssa pois huvittelemasta. Nooh, pessimisti ei pety...



Kaiken ihmettelyn, huvittelun, shoppailun, ruokailun ja muun avulla saimme kulumaan tällä yhdellä huvipuistoalueella 12 hurmaavaa tuntia. Sain rahoilleni vastinetta suut ja silmät täyteen. Täytyy myös sanoa, että Disneyland parkin suloisista putiikeista tein parhaat tuliaisostoksetkin. Äitini ihastui ikihyviksi kristallisesta Minni-sormustimesta, jollaista hänen sormustinkokoelmassaan ei vielä ollut sekä tumman lilahtavan sinisestä Lumikki-puserosta, joka kaikessa erikoisuudessaan oli nappiostos!



Yritin saada väkeäni viipymään huvipuistossa vielä yhden puolituntisen ajan, että olisimme nähneet Helinäkeijun sytyttämän ilotulituksen prinsessalinnan yläpuolella, mutta hävisin taistelun. Jouduin lähtemään huvipuistosta mieväkeni perässä klo 21.15, vain vähän ennen ilotulituksen alkamista. Kun viimeiset tuliaiset kotiin oli ostettu, suuntasimme rättiväsyneinä shuttlebussilla parkkipaikalle ja jouduin ihailemaan ilotulituksen korkeimmalle yltäviä säteitä autosta käsin. No, emmepä ainakaan joutuneet enää jonottamaan mihinkään, sillä tuon monituhatpäisen väen purkautuessa huvipuistosta ilotulituksen jälkeen olisi jonotus ulos, bussiin, ja autolla pois parkkipaikalta ollut väistämätön tosiasia.

Haimme kaupasta juomista yms sekä särkylääkettä. Parkkeerasimme erään hotellin edustalle wifin ulottuville ja varasimme parin kilometrin päästä yöpymispaikan, Wellcome Inn and Suites Anaheim www.welcomeinnanaheim.com Päivä Disneyland Parkissa oli ollut oikein onnistunut lisä tähän mahtavaan road trippiimme Kalifornian osavaltiossa.



Kommentit

Suositut tekstit