Rakkaus antaa omastaan

Saimme mahdollisuuden eilen lähteä kaksistaan rakkaiden ystävien luo kylään. Tämän mahdollistivat taas mummu ja anoppi kombinaatio. Edellinen reissu kesti mieheltä 3 viikkoa, joten tunnelma kotoa lähtiessä oli vähintäänkin eriskummallinen. Vuorokauden reissu sujui kuitenkin ilman suuria vastoinkäymisiä, päinvastoin: koko ajan tunnelma oli rakkauden ja luottamuksen, yhteyden ja ystävyyden tiivistämä.

Ystävä, joka tuntee sinut ja jolle voit kertoa mitä ajattelet ja tulet oikein ymmärretyksi. Samalla saat takaisin aimo annoksen peilausta omille ajatuksillesi ja uutta ajateltavaa siten, että oma näkemyksesi avartuu ja saa selkeämmät raamit. Sellainen ystävä on kuin aarre, jonka säihkettä jäät tuijottamaan mietteissäsi pitkäksi aikaa kohtaamisen jälkeen. Kiitos rakas perhe K 

Olenko muistanut kertoa, että samalla viikolla kun mieheni sairastui, ehdimme päättää tilata 270kpl kuusiaidan taimia? Sain mieheni sairastuttua runsaasti avuntarjouksia, joista kaikkia en ole vieläkään pystynyt hyödyntämään käytännössä. Yksi liikuttavimmista oli se, kun eräs upea ystävä tarjoutui pyynnöstäni hoitamaan kaiken kuusiaidan istuttamiseen liittyen: pohjatyöt, mullat, taimet, kuljetukset - kaiken! Saimme eilen viestin reissun päälle, että tämä ystävä kävisi jo laittelemassa merkit ja linjalangat paikoilleen istutusta varten. Sopihan se, harmi vain kun emme itse olleet kotosalla. Kuusentaimet hän oli toimittanut meille jo alkuviikosta ja olin niitä sitten kastellut hartaasti. Aiemmin hän oli jo käynyt katsomassa tulevan aidan paikan ja hoitanut pohjatyöt mallikkaasti täyttömultineen. Alustavasti suunniteltuun kökkäpäivään oli reilu viikko aikaa. Ihmetys oli järkyttävän suuri, kun ajoimme tänään puolilta päivin kotiin. Kaikki 270kpl kuusentaimia oli istutettu!!!!!



Liikuttuneena kirjoitan tätä. Anopilta sain kuulla, että istuttamassa oli ollut joukko ystäviä, jotka kertoivat haluavansa yllättää meidät. Minä olen sanaton - en muista usein törmänneeni tähän tunteeseen. Tajuan, että nämä ihmiset ovat antaneet minulle jotain sellaista, mitä minä en koskaan kykene antamaan heille takaisin. Vielä liikuttavammaksi asian tekee se, että tiedän, etteivät he oletakaan minun pystyvän antamaan mitään takaisin, sillä sen, mitä he ovat antaneet, he ovat antaneet lahjaksi.

Rakkaus - oli se sitten ystävyys- tai aviosuhteessa - antaa omastaan ajattelematta omaa etuaan. Vain pyyteetön teko voi johtaa täydelliseen rakkauteen itseä, puolisoa, ystävää tai lähimmäistä kohtaan. Vain luopumalla ehdoitta omastaan toisen eduksi saa ja voi ottaa vastaan rakkautta sellaisessa muodossa kuin Jumala on sen meille tarkoittanut pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa. 

"Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Vaikka minulla olisi profetoimisen lahja, vaikka tuntisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin siirtää vuoria, mutta minulta puuttuisi rakkaus, en olisi mitään. Vaikka jakaisin kaiken omaisuuteni nälkää näkeville ja vaikka antaisin polttaa itseni tulessa mutta minulta puuttuisi rakkaus, en sillä mitään voittaisi. Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei karehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Rakkaus ei koskaan katoa. - Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus."

 - 1.Kor.13:1-7, 13 -


Kommentit

Suositut tekstit