Yllättävä matka Dubaihin - loppuloma

Sunnuntai valkeni kirkkaana ja aamukahvi ystäväperheen aurinkoisen kuumalla patiolla oli nautinto. Ystäväni tietävät, etten ole minkään sortin eläinihminen, joskin olen saanut tuta varsin sitkeää siedätyshoitoa jo vuosien ajan rakkaalta ystävältäni H:ltä ja hänen koiraltaan A:lta. Perheessämme lemmikkieläinkeskustelu nousee säännöllisesti tapeetille, mutta allergisina vanhempina (me molemmat siis) minulla on aina ollut helpot perusteet torjua kaikenlaisten karvaisten eläinystävien kotiutuminen. Karvattomien eläinystävien hankkimisen torjuntaan on sitten pitänyt käyttää ihan muita perusteluita... En ole koskaan piitannut eläimistä, mutta vanheneminen tuo tullessaan monenlaista muutakin kuin kaksoisleuan pehmenemistä... Niinpä sunnuntaiaamuna ystäväperheen koira hyppäsi patiolla aamukahvitellessani syliini! Sen verran epävarma tuo piskuinen koirauskalikko oli, että värisi sylissäni muutaman ensimmäisen minuutin ajan aivan kuin peläten tehneensä väärän tulkinnan tilanteesta ja saavansa kohta ilmalennon sylistä. Minun oli pakko heltyä silittämään koiraparkaa, joka rauhoittui samantien ja laski päänsä syliini. Siinä me sitten kahviteltiin sylikkäin - minä ja koira - kaikkea kanssa...! Ystäväperheen isäntä S kiinnitti asiaan huomiota, eikä malttanut olla kuittailematta asiasta ääneen - se ilo hänelle suotakoon :)



Aamukahvin jälkeen suuntasin matkani uima-altaalle, missä loikoileminen parin tunnin ajan oli riittävä suoritus. Pulahdusta +30-asteiseen veteen ei juurikaan huomannut ja mielessä käväisi useammin kuin kerran, miten mukavat tälläiset asuinolot olisivatkaan ympäri vuoden.



Iltapäivällä suuntasimme aikuisten kesken Dubain keskustaa ja rantaa kohden. Kävimme ihmettelemässä toista mereen rakennetuista palmusaarista (Palm Jumeirah) sekä purjeen muotoista hotellia Burj al-arab- yhtä Dubain maamerkeistä. Suurkaupungin siluetti Palm Jumeirahilta päin katsottuna oli kiistämättä hieno näky.




Nähtävyyksien katselu oli mukava katkaista kahvitteluhetkellä Cheesecake Factoryssä Dubai Marinan alueella. Avioliitto, parisuhde, miesten ja naisten eroavaisuudet ja niiden yhteensovittamisen vaikeus kirvoittivat hyvät naurut. Kiertelimme vielä muutamissa ostoskeskuksissa, joista ei tässä kaupungissa totisesti ole pulaa.


Loman kaksi viimeistä aamua sujuivat jo rutiinilla - myös koiran kanssa kahvitellen. Altaalle hetkeksi ja sitten liikenteeseen. Lähtiessämme kello 15 maissa autolla kaupungille oli ilma varsin kuuma ja nyt vasta kevät siis parhaimmillaan. Voin kuvitella miten tukalaksi kuumuus käy keskikesällä, jolloin lämpöä on pahimmillaan +50 astetta ja ilma on kuivaa kuin hiekkapaperi. Tuulikin tuntuu kuulemma siltä kuin saunassa puhaltaisi toisen iholle...

Maanati-iltana suuntasimme Global Village -alueelle. En tiennyt saapuessamme ko paikkaan mitään siitä, mitä se pitäisi sisällään. Ensivaikutelma oli hieman jotain sellaista, mihin Disneylandissä Californiassa törmäsimme. Huvilaitteiden sijaan pääpainopisteen koko valtavalle alueelle muodostivat eri maita ja maanosia käsittelevät basaarit (30kpl), joiden puitteet oli rakennettu kyseisen maan kulttuurin ja historian mukaisiksi. Kunkin maan basaarialueen kojuissa myytiin kyseiselle maalle ominaisia tuotteita ja myyjät olivat osaksi pukeutuneet kulttuuriin kuuluvalla tavalla. Joidenkin maiden basaareissa esitettiin kansanperinteen mukaisia laulu- tai tanssiesityksiä. Parhaiten edustettuina olivat Saudi-Arabian niemimaan valtiot.

http://www.globalvillage.ae/en/




Mausteiden huumaavaa tuoksua ja upeita värejä!




Kiinan basaarin loistoa. Näkemisen puutteesta ei tullut pulaa! Global Village levittäytyy keskelle aavikkoa ja on auki ainoastaan "talvikauden" ajan. Vierailemisen arvoinen paikka tämäkin. Asetimme leikkimielisesti tavoitteeksi käydä jokaisessa alueen edustamassa maassa ;) 

Viimeisenä iltana shoppailimme kenkiä ja ihastelimme keskustan tunnelmaa. Alla muutama kuva. 

Hyvät ystävät ovat upea asia. Ne rikastuttavat elämää tavalla, jota mikään muu asia ei voi korvata. Ystävä antaa, kantaa, keskustelee, jakaa, on läsnä, tietää, tuntee, iloitsee, nauraa, itkee ja peilaa. Iso kiitos perhe K sekä M&J - upea loma, joka ei olisi ollut läheskään näin upea ilman teitä.
<3 Love you guys <3 




Kommentit

Suositut tekstit