Israel 2018 - Post Scriptum

Ryhmämatka. Se oli appivanhempieni hauska idea ja onnistui upeasti. Ja oli itse asiassa elämäni ensimmäinen laatuaan! Ryhmädynamiikan kannalta mitään jäätäviä erimielisyyksiä ei ilmennyt eikä aiheutunut kenenkään yksittäisen ryhmäläisen tai pariskunnan toimesta matkan aikana. Kaikki ilmennyt oli vahvasti normaalin rajoissa. Mielestäni tämä on erittäin positiivinen yllätys. Sukupolvirajojen ylitse ulottuva ryhmämatka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu verrattuna ryhmämatkaan, jolle osallistutaan ennestään tuntemattomien kanssa. Vaikka jokainen meistä tunsikin toisensa vähintäänkin hyvin entuudestaan, saa matkustaminen yleensä ainakin kerran matkan aikana ihmisestä esille piirteitä, joita kotoisissa arkiolosuhteissa ja kanssakäymisessä ei välttämättä ilmene lainkaan. Päädyn toteamaan, että tähän ryhmään minä haluan ehdottomasti kuulua jatkossakin, matkustamme yhdessä tai emme.

Pienet lapset. Omien nuorimpien lasten  (5 ja 7v) jättäminen kotiin juuri tämän matkan ajaksi oli aivan oikea valinta. He eivät mitenkään olisi jaksaneet jatkuvaa kävelyä "kivikasalta toiselle" ja moni paikka olisi siksi jäänyt ainakin toiselta meistä vanhemmista näkemättä, sillä heille olisi täytynyt järjestää omaa ohjelmaa hotellissa kököttämisen sijaan. Keskustahotellissame ei ollut uima-allasta, mikä olisi saattanut paikata tätä asiaa hieman. Olen hyvin suuressa kiitollisuuden velassa veljelleni ja hänen perheelleen heidän vaivannäöstään meidän matkamme järjestymiseksi. He uhrasivat omasta kesälomastaan pätkän meidän matkamme vuoksi. Vielä painavammaksi asian tekee se, että automme aiheutti heille harmia ja päänvaivaa heidän lomaillessaan samanaikaisesti omien ja meidän lastemme kanssa. Tiedän, että olen vastapalveluksen velkaa, mutta tiedän myös, että pystyn sellaisen antamaan. 

Jalkojen turvotus. Ei hellittänyt kotonakaan, vaan paheni lisää. Ei johtunut lämmöstä, matkustamisesta, iästä tai suonikohjuistakaan. Osoittautui rytmihäiriölääkityksen sivuvaikutukseksi ja hävisi kokonaan lääkitystä titraamalla.

Matkustaminen. Avartaa joka kerta ja lisää nälkää matkustaa taas uudestaan. Niinpä jäin miettimään, mihin matkustaisin seuraavaksi, kunnes tien päälle jättänyt auto ratkaisi asian puolestani ja matkustin siis Ruotsiin ja takaisin. Ongelma ratkaistu hetkeksi.

Auto. Jatkuvaa päänvaivaa hajotessaan - hyvä kulkuväline toimiessaan. Kyseinen auto ainakin on luottopakin maineen menettänyt, kahteen otteeseen uudelleen rakennettu, jatkuvalla hajoamisen riskillä käyvä rahareikä. En pysty mitenkään näkemään sen kyljissä euroja ruosteiden sijaan, vaikka tiliote huutaa muuta. 

Perhe. On ehdottomasti paras, tärkein ja rakkain kaikista. Ilman perhettä en olisi matkustanut. Ilman perhettä matka ei olisi onnistunut. Ilman perhettä minua ei olisi olemassakaan tässä perheessä. Kiitos perheestä! Love you <3


Kommentit

Suositut tekstit