Joulutunnelman lahja

 "Oma joulutunnelmani syntyy tekemällä ja valmistelemalla. Mieheni onkin joskus vitsaillut, että on sitten ihan sama, missä ja miten jouluni vietän, kunhan vain saan valmistella sitä pitkän kaavan mukaan. Kun joitakin vuosia sitten katkaisin oikean käteni juuri joulun alla, ottivat jouluvalmisteluni ohjat ihan omiin käsiinsä. Nautin lopulta joulun odotuksesta ihan erilaisten, mutta silti niin tärkeiden asioiden äärellä:

Sen sijaan, että olisin järjestellyt ja siivonnut yltiöpäisesti jäsentääkseni sisäistä kaaostani, istuin vain iltaisin sohvalla, kuuntelin lasten juttuja ja tuijottelin joulutähteä ikkunassa ajatellen, miten se kerran johdatti paimenet ja itämaan tietäjät lapsen luo, joka makasi seimessä.
Sen sijaan, että olisin stressannut tekemättömiä töitä, iloitsin siitä, että olen ollut korva, kun olet halunnut puhua. Olen kertonut, että olet minulle tärkeä, enkä mittaa sinua onnistumisiesi tai tekemiesi töiden perusteella.
Kunpa voisin aina kertoa sinulle, ettei sinun tarvitse mitään pelätä. Ei paha saa sinusta otetta, sillä rukoukset, joita puolestasi lausutaan silloin kun itse et jaksa huokaistakaan suojaavat sinua lakkaamatta. Ne rakentavat turvan kuin kuplan ympärillesi, eivätkä pahan nuolet voi tuota kuplaa puhkaista, sillä ikiaikojen Jumala on sinun puolellasi. Et ole yksin pahaa vastaan ja paha saa aina palkkansa - on jo saanut, sillä niin on kirjoitettu. Kuka voi silloin olla sinua vastaan?
Mietin, että kunpa voisin antaa sinulle palan rohkeutta. Sitä, mitä tarvitaan erilaisen päätöksen tekemiseen. Kunpa voisin kyllin kuvailla, ettei se lopulta ole vaikeaa eikä mutkista tietäsi enempää kuin nytkään. Päinvastoin, se saattaisi jopa oikaista pari kurttua otsaltasi, nostaa hymyn hieman useammin huulillesi. Sillä rohkeus on sitä, että uskaltaa ottaa riskin tietoisena siitä, että joutuu kantamaan sen seuraukset mukanaan, minne ne sitten vievätkään. Rohkeus on sitä, ettei välitä siitä, mitä muut ajattelevat, vaan menee sydän edellä vaikeisiinkin paikkoihin, sellaisiin, joissa kukaan tuntemasi ei ole ennemmin ollut. Rohkeus on sitä, ettei anna periksi vastoinkäymisten edessä, vaikka mieli tekisi lyödä hanskat tiskiin. Kunpa voisin raottaa sinulle ovea, joka näyttää suunnan, jota rohkeus viitoittaa. Silloin ymmärtäisit, että rohkeus kannattaa aina, sillä sitä seuraavat rakkaus, avarakatseisuus ja oivallukset, jotka vievät sinua varmasti eteenpäin selkeämmin ja tasaisemmin kuin pelko, epävarmuus ja nurja mieli. Rohkeus ruokkii rakkautta ja rakkaus antaa kaiken anteeksi.
Sen sijaan, että olisin pessyt ja kiillottanut niin, että kynttilän valo tuikkisi mahdollisimman kirkkaasti, istuinkin takkatulen loimussa ja laitoin sinulle tekstiviestin sohvan uumenista tietämättä, että tarvitsit juuri sitä silloin. Kunpa voisin kääriä sinut varmuuteen ja vakuuttaa, että myös synkimpänä hetkenäsi sinä selviät kyllä. Vaikka nyt ahdistaa ja vaikka pimeys on niin musta, että et näe lainkaan ympärillesi ja kaikki toivo tuntuu kaikonneen kauas ulottumattomiin. Yrität hiljaa kertoa, että tuskin muistat, miltä toivo tuntuu. Kunpa voisin kuitenkin saada sinut uskomaan, että toivoa on aina. Kunhan sinä et vain luovuta! Älä koskaan anna periksi!
Lopulta huomasin, että en olekaan itse jäänyt mistään paitsi. Tekemättä itse mitään olenkin saanut kaiken lahjaksi ja enemmänkin! Kunpa vain osaisin katsoa sitä kohti jokaisena päivänä ja arvostaa sitä. Sama lahja on tarjolla sinullekin ihan ilmaiseksi. Sinun tarvitsee vain pysähtyä ja ottaa se vastaan. Se on Jumalan Pojan Jeesuksen työ ristillä, sinun edestäsi ja sinun elämäksesi.
Näiden ajatusten siivittämänä toivotamme juuri Sinulle oikein levollista ja rauhallista joulua
- Jeesuksen syntymäjuhlaa! "

Teksti on julkaistu myös Toivakan Joulu 2021 -lehdessä

Kommentit

Suositut tekstit